Home / Ciało i dusza / Olej jojoba

Olej jojoba

olej-jojoba-

  • Bezzapachowy
  • na noc
  • Nawilża
  • Natłuszcza
  • Odżywia
  • każdy rodzaj skóry
  • 100 % składników naturalnych
  • Posiada certyfikat SOIL ASSOCIATION (produkt 100% naturalny, organiczny, kontrolowane warunki uprawy i standardy pracy)
  • Pojemność 30 ml

Cena: 23 zł

Odkryj bogactwo Świata Natury
POCHODZENIE – Ameryka Południowa, Ameryka Północna, Australia, Afryka – Jojoba
Olej jojoba jest pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion wiecznie zielonego krzewu jojoby rosnących na pustyniach Arizony, Kalifornii i Meksyku w Ameryce Południowej, Australii, Nowej Zelandii, a także w Hiszpanii. Jojoba jest niskim, zwartym krzewem, doskonale przystosowanym do warunków pustynnych i półpustynnych.
Dobroczynne właściwości olejku jojoba znane były od wieków. Plemię Apaczów krzew jojoby znało pod nazwą „hohowi”. Tłoczone nasiona z krzewu jojoby służyły im do wygładzania cery, leczenia ran i przyśpieszania wzrostu włosów.
Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne oraz żółte zabarwienie olej jojoba został nazwany „płynnym zlotem”.

WŁAŚCIWOŚCI

Olej jojoba swoją budową zbliżony jest do wydzielanej przez skórę człowieka substancji zwanej sebum. W przypadku skóry suchej, która produkuje zbyt mało sebum olej jojoba reguluje ilość wydzielanego sebum i zapobiega wysuszeniu, nawilżając oraz odżywiając skórę. W przypadku skóry tłustej, która nadmiernie wydziela sebum olej jojoba reguluje (hamuje) jego wydzielanie. Olej jojoba jest doskonale absorbowany przez skórę, nie zatyka porów przez co przyczynia się do redukcji zaskórników. Poza tym olej jojoba wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego zachowując naturalną warstwę ochronną skóry.
Olej jojoba jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole, skwalen oraz witaminy E i F poprzez co wykazuje niezwykłe właściwości kosmetyczne:

  • natłuszcza, nawilża, przywraca biologiczne funkcje skóry
  • zmniejsza wrażliwość skóry na działanie czynników zewnętrznych i podrażnienia
  • przyspiesza regenerację i zmniejsza tworzenie się zmarszczek

ZASTOSOWANIE
Olej jojoba zaleca się stosować bezpośrednio na twarz jak również na dłonie, paznokcie i włosy.

SKŁADNIKI/ INGREDIENTS: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Aby zamówić wybrane produkty należy wysłać formularz zgłoszenia lub e-mail ze wskazaniem zamawianych produktów, adresem wysyłki i numerem telefonu. Po otrzymaniu informacji zwrotnej o dostępności danego produktu i opłaceniu zamówienia na numer konta podany tutaj towar zostanie niezwłocznie wysłany. Koszty przesyłki wynoszą 8 zł. W przypadku odbioru osobistego w Olsztynie płacą Państwo tylko cenę produktu. Zamówienia na kwotę powyżej 150 zł gratis!

Top